Jelena Trivić: Moguće je da budem kandidatkinja za gradonačelnicu Banja Luke

0
Radiosarajevo.ba
Jelena Trivić: Moguće je da budem kandidatkinja za gradonačelnicu Banja Luke
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Jelena Trivić i Branislav Borenović

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, najavila je mogućnost kandidature za gradonačelnicu Banje Luke na lokalnim izborima naredne godine.

Trivić je kazala da će Narodni front imati zajednički nastup sa drugim strankama opozicije.

Borba protiv režima u entitetu Republika Srpska neće stati u red sa onima poput aktuelnog gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića (PDP), za kojeg je u intervjuu za Srpskainfo rekla da je pod Dodikovim skutama.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

"Njegov mandat odavno nema politički legitimitet, jer je pogazio sve principe na kojima je dobio poverenje građana, prije svega onaj o borbi protiv korupcije i transparentnu gradsku upravu", rekla je Trivić.

Naglasila je da će Narodni front građanima Banje Luke omogućiti alternativu prilikom izbora za gradonačelnika naredne godine.

"Izbor ne može biti između dva režimska kandidata, Stanivukovića i nekog iz SNSD, jer je to ‘bitka u jednoj kući’. Građani Banje Luke zaslužuju stvarni izbor - između onih koji vide narod kao sluge, a to su i režim i Stanivuković, i između nas koji politiku promišljamo kao služenje narodu. Mi ćemo u skladu sa tom prijekom potrebom koncipirati naše političko delovanje, što uključuje i mogućnost da i ja budem kandidat", rekla je Jelena Trivić.

Podsjetimo, raskol između Trivić i Stanivukovića bio je jedan od glavnih razloga zbog kojih je ona odlučila napustiti PDP i osnovati vlastitu stranku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije