Sukob s Bundalom: Jelena Trivić izlazi iz kluba PDP-a?

Radiosarajevo.ba
Sukob s Bundalom: Jelena Trivić izlazi iz kluba PDP-a?
Foto: Facebook / Jelena Trivić

Jelena Trivić, zastupnica PDP-a, uputila je pismo članovima Glavnog odbora ove partije, optužujući kolegu poslanika Pericu Bundala da je pokušao da joj preotme poziciju šefa poslaničkog kluba, ističući da je zbog toga u dilemi da li uopće više treba da da bude u klubu PDP-a, saznaje ATV.  

U pismu Glavnom odboru, Trivić je optužila Bundala za, kako se izrazila, „mali puč“ jer je na nedavno održanoj sjednici poslaničkog kluba pokušao da nametne izbor šefa kluba, sa isključivim zahtjevom da to ne bude ona. Ona je optužila Bundala da direktno radi „u nečijem interesu“, a da to nije interes PDP-a.

"Svjesna činjenice da su ga u tom podržale pojedini poslanici, postavljam sebi pitanje da li ja trebam da vodim takav klub. Meni pozicija šefa kluba i nije nešto zašto bih se grčevito borila, ali sama činjenica da se o meni raspravljalo bez mog prisustva, gdje su iznošene kvalifikacije o meni, otvara mi dilemu da li treba da pripadam takvom klubu", navela je Trivić.

Ona je u tom pismu iznijela teške kvalifikacije na račun Bundala, ističući da joj prošle godine prijetio zbog glasanja na sjednici o Peljškom mostu, govoreći „budeš li glasala kako ti želiš, ne znaš me ko sam i na šta sam spreman“.

Trenutno, šef kluba PDP-a je Bundalo, jedan od osnivača PDP-a, koji je svojevremeno u vladi Mladena Ivanića bio i ministar unutrašnjih poslova RS. S druge strane, Trivić je u PDP ušla prije četiri godine, i to transferom iz banjolučkog odbora SDS-a. U Narodnu skupštinu ušla je sa kompenzacione liste.

Zanimljivo je da je Trivić u ovom pismu Glavnom odboru potvrdila svoje ambicije da ona bude kandidat PDP-a za gradonačelnika Banja Luke. Ona je, naime, istakla „da je u toku dilema oko izbora kandidata i da o tome potpuno otvoreno i ljudski razgovara s Draškom Stanivukovićem, koji je, podsjetimo, još u decembru 2018. godine sebe predstavio kao kandidata.

S druge strane, ni Stanivuković ni Trivićeva nisu još dobili zvaničnu podršku ostalih partija iz opozicionog bloka, a pogotovo banjolučkog odbora SDS-a, iz kojeg je ranije poručivano da oni trebaju da daju kandidata, a ne PDP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije