"Jedino rješenje je da u novom sazivu Predsjedništva BiH bude 3:0 za BiH"

6
Fena
"Jedino rješenje je da u novom sazivu Predsjedništva BiH bude 3:0 za BiH"
FOTO: Fena / Počela sjednica Predsjedništva BiH

Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB BiH) oglasio se danas saopćenjem za javnost povodom odluke Milorada Dodika da odbije agreman za novog njemačkog ambasadora u BiH, navodeći kako se radi o još jednom skandalu u režiji političara koji godinama potkopava stabilnost države Bosne i Hercegovine i minira njen euroatlantski put.

"Još gore, Dodik svojim potezom konfrontira BiH sa najmoćnijom zemljom Europske unije, zemljom iz koje dolaze milionske investicije i ekonomska podrška u BiH. Njemačka je, također, naš najvažniji vanjskotrgovinski partner i privredna lokomotiva Evrope, u kojoj su posao našle stotine hiljada državljana BiH", upozoravaju iz SBB-a BiH.

SBB BiH smatra da "Dodikovo glasanje u Predsjedništvu BiH protiv novog njemačkog diplomate još jednom potvrđuje njihovu tezu da nije dovoljno u kolektivnom šefu države imati odnos snaga dva naprema jedan".

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

"Svjedoci smo da Dodik koristi svaku priliku da pokaže da je zbog vlastitih separatističkih ideja spreman blokirati svaki pozitivni proces i napredak u BiH. Zato je jedino rješenje da u novom sazivu Predsjedništva BiH bude tri naprema nula za BiH, jer samo takav omjer garantira naš evropski put", poručuju iz SBB-a BiH, reagirajući na Dodikov najnoviji potez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije