Jedan od organizatora protesta boraca Hamza Krkalić, na listi DF-a

A. B.
Jedan od organizatora protesta boraca Hamza Krkalić, na listi DF-a
FOTO: Radiosarajevo.ba / Hamza Krkalić

Hamza Krkalić - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Hamza Krkalić

On podsjeća kako kako niti jedna politička stranka pa tako niti stranka na čijoj je listi Hamza, nije ponudila nikakva, a kamoli, kako je napisao, konkretna rješenja za zahtjeve boraca.

"Zašto imam pravo sve ovo reći? Zato, što sam se uvijek stavljao na raspolaganje borcima, te zastupao u Parlamentu njihovo pravo na rješavanje problema i iznosio tačne činjenice, uvijek sam odbijao bilo kakvu vrstu političke promocije pa makar ona bila i u vidu slikanja.

Drago mi je da sam drugačiji i jako mi je žao da svaka akcija, svaka ideja, svaka aktivnost koja bi trebala riješiti neki problem, mora biti dio ogavnog političkog populizma i jadnih uskih interesa, te kao takva mora biti upitna ili propasti.

Nego, jedan sam od rijetkih koji sam čekao do danas. Sutra odoh i ja na odmor, a neka Krkalić i krkalići prave predstave i 'rade' na zakonu za koji sam već rekao i koji još uvijek liči, upravo zahvaljujući gore navedenim činjenicama, na pravno i proceduralno zakonsko smeće", napisao je Zastupnik u Predstvničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Hamza Krkalić - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Hamza Krkalić

Jasmin je post objavio jučer na svom Facebook profilu, a u prepirku među brojnim građanima, gdje su i aktuelni političari iz bh. vlasti, uključio se i Hamza Krkalić koji je rekao kako je tačna informaija da je na federalnoj listi i to na rednom broju 2 i to stranke DF.

"Tačno je da sam kandidat na čijem je čelu 'Zlatni ljiljan' i od čijih smo zastupnika u Federalnom parlamentu imali najveću podršku. Jasmin Kadić, borac u ime partije, kada je izašao na blokadu ili okupio 10 boraca?Naravno ne smije, jer mu to ne dozvoljava politička opcija u koju je dezertirao".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije