Borci ponovo na ulicama: Slijedi blokada Federacije BiH?

Radiosarajevo.ba
Borci ponovo na ulicama: Slijedi blokada Federacije BiH?
FOTO: Radiosarajevo.ba / Arhiv

Isprovocirani tvrdnjama da tekst zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u konačnici nije usaglašen, predstavnici demobilisanih boraca danas su došli pred zgradu Parlamenta Federacije BiH. Kazali su da će čekati do 13 sati da se riješi status tog zakona, a ukoliko se ništa ne uradi, moguće su nove blokade u ovom entitetu.

Međutim, sjednica parlamentarne komisije zakazana je tek za četvrtak, a mirnim okupljanje i blokadom saobraćaja, ističe Emir Sofić, oficir Armije RBiH, demobilisani borci upućuju poruku vlastima da je njihovo strpljenje na izmaku i da će istrajati u borbi za svoja prava. 

Tako su danas iza 13 sati bivši borci blokirali su put prema Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača. To je epilog nezadovoljstva zbog nezakazivanja sjednice Komisije u vezi sa zakonom o demobilisanim borcima i njihovim porodicama. Predstavnici bivših boraca u Sarajevu su najavili da će blokada uslijediti na više lokacija u BiH.

Također, nekoliko desetina nezadovoljnih demobilisanih boraca s područja srebreničke općine na glavnoj raskrsnici u centru Srebrenika blokiralo je magistralni put Tuzla-Orašje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije