Javne firme u Mostaru razljutile građane: Bez obavještenja skratili radno vrijeme

1
Radiosarajevo.ba
Javne firme u Mostaru razljutile građane: Bez obavještenja skratili radno vrijeme
FOTO: AA / Stari most u Mostaru

Nekoliko nezadovoljnih Mostarki i Mostaraca javilo se redakciji portala Hercegovina.info sa informacijama kako su htjeli ili platiti račune ili izvaditi potvrde u nekim javnim institucijama i firmama, ali su dolaskom nakon 12 sati 'poljubili vrata'

Jedna Mostarka tako piše kako je u mostarski Centar za socijalni rad išla po rješenje. Oko 13:15 sati rekli su njoj i ostalim klijentima kako su joj rekli da ne rade. "Ljudi koji su došli u vremenu kad i ja napisali smo zajednički prigovor. Radno vrijeme sa strankama je do 14 sati, a obavijesti o ovoj apsurdnoj odluci nema nigdje. Frustrirajuće je u svakom slučaju", kaže ova mostarska mama.

Poslala je i fotografije vrata Centra na kojima stoji kako je radno vrijeme sa strankama do 14 sati. Isti podatak stoji i na njihovim Google stranicama, dok je na službenoj web stranici postavljena čestitka za Božić, ali ne i obavijest korisnicima o radnom vremenu.

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Slično se dogodilo još jednom Mostarcu koji je pred blagdane pokušao platiti račune.

Govori kako su ga najprije zatvorena vrata dočekala na naplatnom mjestu Elektroprivrede HZHB, a zatim je na isti problem naišao u Vodovodu.

Vodovod skratio radno vrijeme bez obavještenja
Foto: Hercegovina.info: Vodovod skratio radno vrijeme bez obavještenja

Na stranicama Elektroprivrede i Vodovoda također nema nikakvih obavijesti o skraćenju radnog vremena na datum 22.12.2023.

U EP HZHB su se javili na poziv ekipe portala Hercegovina.info i rekli kako je na vratima istaknuta obavijest o radnom vremenu u petak 22.12. koja informira klijente o skraćenju radnog vremena zbog praznika, dok se u vodovodu na više telefonskih poziva niko nije javljao.

Ono što korisnici također ne znaju je i kada ove institucije opet otvaraju svoja vrata, tj. kada će biti u mogućnosti platiti račune i izvaditi nužne potvrde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije