Jasmin Emrić: 'Čović predlaže uvođenje aparthejda u izborni sistem Bosne i Hercegovine'

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ante HVO

***

Mostar

Lijepe riječi su ukras!

Demokrat

***

Panzer

***

Veriga

insistirati na takvom uredjenju gdje Bosnjaci biraju Hrvatima clana Predsjednistva koji, po Ustavu kao tako izabran, ne moze aktivirati preambulu zastite prava jednog naroda jer nema podrsku Hrvata u Parlamentu. Nevjerovatna arogancija i vodi ka urusavanju BiH ka Nadasve bolesno . Ne biraju Hrvatima nego sebi. U demokratskim drzavama gradjani biraju sebi vecinskom boljom. Tako je propisano Dejtonom. Vi bi da mijenjate karakter drzave bez izmjena ustava. Ne moze! Imaju i patrioti zahtjeva od ukidanja entiteta, promjeni imena drzavi u Bosna, nacija Bosanska, do jacanja drzave. I u Hrvatskoj Hrvati ‘biraju’ drugima svoju opciju. Legitiman je ko ima najvise glasova. Niti ste dijaspora Hrvatske niti imate vecinski slavenske pretke. Nema vise YU/SHS.

Veriga

Niste tako govorili kada ste se zvali Hrvatskim cvijecem i kad ste davali kcerke Hrvatima ahahahhahahahahahaha suncokreti ka Ante HVO . Zaboravi si Antisa da ste doskora (1948!) i vi bili Bosnjaci. Pitaj franjevce. Znas li kolika je pobuna izbila u Posavini kada su silili katolike da se na popisu stanovnistva pisu kao Hrvati? Pitaj Mila Stojica kako je to bilo u njegovoj obitelji. Niko nece da vam to kaze.

Obama

Je li Barak Obama u SAD bio u dva mandata predsjednik ,jer su ga birali samo crnci; naravno ne, biran je od većine amerikanaca,jer su smatrali da će za njih biti bolji kandidat od drugih predloženih.Dakle i u BiH će građani birati najboljeg za njih bez obzira na nacionalnost,vjeru ili boju kože.Za fašistu,nacionalistu ili lošeg čovjeka neće sigurno.

***

***

***

***

***

***

Gost

Ni ovaj nema pojma ( ili ima ali ...) što je predstavnička demokracija. Izbori postoje da bi izabrani predstavljali (zastupali) biračko tijelo. Svi koji mislite dobro ovoj zemlji trebali bi znati da Sejdo nije Hrvat niti su Hrvati glasali za njega. Bošnjaci imaju dva člana Predsjedništva. Reći da članovi Predsjedništva nisu predstavnici naroda nego pripadnici je velika glupost.

/ Najnovije