Jasmila Žbanić poslala oštru poruku: 'Čestitam Trojka! Jesu ovo promjene koje ste najavili?'

14
Radiosarajevo.ba
Jasmila Žbanić poslala oštru poruku: 'Čestitam Trojka! Jesu ovo promjene koje ste najavili?'
Foto: Radiosarajevo.ba / Kenan Magoda, Sanja Vlaisavljević i Jasmila Žbanić

Komentar o federalnoj ministrici kulture i sporta Sanji Vlaisavljević, dala je i poznata bh. režiserka Jasmila Žbanić na svom Facebook profilu.

Žbanić je komentarisala, između ostalog, i postavljanje Kenana Magode na mjesto ministra kulture i sporta u Kantonu Sarajevo i uputila oštru poruku novoj vladajućoj garnituri.

Njenu reakciju prenosimo u cijelosti:

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Kultura je odraz društva, odlučujući faktor kojim je određeno kako zajednica reaguje, živi, kako se razvija. Ona je način i suština života.

Nova vlast nam je postavila ministra kulture glavnog grada BIH koji je zlostavljač, na federalnom nivou ministricu kulture koja rehabilituje ratne zločince, a osuđenog kriminalca za direktora Instituta za intelektualno vlasništo ( vrlo važnu državnu instituciju od koje zavise elementi kulture). Ovo znači da se nova vlast opredjelila za društvo koje će biti siledžijsko, zločinačko i kriminalno što najbolje ilustruje ovaj primjer ključnih pozicija za kulturu. Čestitam Trojka!

Jesu ovo promjene koje ste najavili? Biće zaista radikalne ali u najgorem mogućem smislu. Pucali ste nam u glavu", napisala je Žbanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije