Jaka poruka iz Crne Gore: RS neće biti dio Srbije, a SPC je paramilitarna organizacija

19
Radiosarajevo.ba
Jaka poruka iz Crne Gore: RS neće biti dio Srbije, a SPC je paramilitarna organizacija
Foto: FTV / Printscreen / Draginja Vuksanović

Ko potpiše temeljni ugovor sa SPC-om taj ide u zatvor i to je veleizdaja, okupaciju i kapitulaciju Crne Gore nećemo dozvoliti, kaže za Mrežu Draginja Vuksanović, članica Predsjedništva SDP-a i zastupnica u crnogorskom parlamentu.

"U Crnoj Gori su problemi počeli sa izborom prethodne vlade 30. augusta 2020. godine i mi smo na političkoj sceni imali vladu koja je ispunjavala zadatke kleronacionalističke politike. Sa druge strane, na političkoj sceni Srbije imamo politiku srpskog sveta i ponovo vraćanje na velikodržavne projekte koji su tadašnju Jugoslaviju uveli u užasan rat. Kosovo se bori na svoj način. U BiH situacija je, po mojoj procjeni, dosta loša jer imate teritoriju BiH koja je za mene jedinstvena teritorija, ali na sceni imamo entitet Republike Srpske koji vodi svoju politiku države u državi i gdje zvanično Srbija kroz svoje političke aktivnosti jasno zagovara da je Republika Srpska dio teritorije Srbije, što nije i nikada neće biti jer je Republika Srpska dio BiH i to mora biti jedistvena teritorija. Smatram da je mjesto i Crnoj Gori i BiH u Evropi, a ne nikako u nekom zatvorenom Balkanu. Kažem zatvorenom zato što imamo ovoliko priču oko otvorenog Balkana", kaže Vuksanović.

Smatra da je otvoreni Balkan drugo ime za srpski svet i velikodržavni projekat velike Srbije koju bi činile Republika Srpska, Srbija i Crna Gora, prenosi FTV.

Čović upozorava: 'Nametanje izmjena Izbornog zakona BiH može imati nesagledive posljedice'

Čović upozorava: 'Nametanje izmjena Izbornog zakona BiH može imati nesagledive posljedice'

Draginja Vuksanović - Stanković: "Srpski svet" je poražen u Crnoj Gori!

Draginja Vuksanović - Stanković: "Srpski svet" je poražen u Crnoj Gori!

"I upravo taj otvoreni Balkan bi bila kompenzacija Vučiću za priznanje Kosova. Crna Gora definitivno neće pristati na to iako premijer Abazović uporno govori o tome. Čak toliko govori da kaže da on nije čuo nijedan loš argument za otvoreni Balkan. On ustvari nije želio da čuje zato što je on eksponent Vučićev u Crnoj Gori. To se polako sve otkriva iako smo mi nakon glasanja za smjenu vlade Zdravka Krivokapića očekivali da će premijer jedne države poštovati ono što je potpisao u sporazumu oko formiranja 43. vlade, a to je da će Crna Gora imati u prioritetu evropsku agendu, a nikako da će on biti u službi ispunjavanja agende srpskog sveta i velikodržavnih projekata. Tako da je to jedna vrlo opasna priča koja nas vraća na politiku devedesetih i ono što žele da ostvare Vučić i Dodik, a to je srpski svet, velikodržavni projekat velike Srbije i Crna Gora ne smije ući u tu zamku", dodala je Vuksanović.

Ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.

Vuksanović: RS neće biti dio Srbije, a SPC je paramilitarna organizacija

Ko potpiše temeljni ugovor sa SPC-om taj ide u zatvor i to je veleizdaja, okupaciju i kapitulaciju Crne Gore nećemo dozvoliti, kaže za politički magazin #Mreža Draginja Vuksanović, članica Predsjedništva SDP-a i zastupnica u crnogorskom parlamentu. Saznajte, pada li Vlada Dritana Abazovića i je li on Vučićev eksponat? Hoće li popovi i Vučićeve sluge u Crnoj Gori praviti državu u državi? Je li Otvoreni Balkan Srbiji kompenzacija za Kosovo? Šta RS nikada neće biti? Više čitajte na: https://bit.ly/3ONlflI Cijelu emisiju #Mreža pogledajte na: https://bit.ly/3IiHcXB

Posted by federalna.ba on Tuesday, July 5, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije