Jadranka Kosor očitala lekciju HDZ-u BiH: 'Bog prašta, mi ne moramo'

4
Radiosarajevo.ba
Jadranka Kosor očitala lekciju HDZ-u BiH: 'Bog prašta, mi ne moramo'
Printscreen / Jadranka Kosor

Bivša predsjednica vlade u Hrvatskoj Jadranka Kosor oglasila se povodom skandaloznog snimka osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića, gdje on ponosno govori kako bi sva svoja nedjela ponovio. 

Jadranka Kosor je objavom na Twitteru očitala lekciju političarima u Bosni i Hercegovini, specifično onima iz HDZ-a BiH koji se diče svojim prijateljstvom s osuđenim ratnim zločincem Kordićem.

Ona je napisala: "Osuđeni ratni zločinac i kad odsluži kaznu, ostaje osuđeni ratni zločinac. To svjedoči i poruka 'Sve bih ponovio, svaka sekunda je vrijedila'. Bog oprašta, mi ljudi ne moramo." 

Bravo, dobri ljudi: Prikupljena sredstva za liječenje Selme (13)

Bravo, dobri ljudi: Prikupljena sredstva za liječenje Selme (13)

Podsjetimo, Lidija Bradara i Sanja Vlaisavljević su zgrozili bosanskohercegovačku javnost svojim pokušajima rehabilitovanja Darija Kordića, koji je osuđen za mnogobrojne zločine kao jedan od glavnih zapovjednika Hrvatskog vijeća odbrane (HVO). 

Da situacija bude još stravičnija, u javnost je izašao snimak gdje Kordić govori kako bi sve ponovio, te da je sve vrijedilo. Kamo sreće da članice HDZ-a BiH imaju savjest kao bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije