NSRS / Izvještaji Glavne revizije povučeni s dnevnog reda sjednice

12. 09. 2017. u 11:39:00 Fena

Shares: 0

Narodna skupština RS-a neće na sjednici koja je počela u Banjoj Luci razmatrati izvještaj Glavne službe za reviziju o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS-a u prošloj godini.

Skupštinski Odbor za finansije i budžet zauzeo je stav da se navedeni izvještaj, kao godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a za 2017. godinu, ne upućuju u dalju skupštinsku raspravu.

Ovu odluku danas su na početku sjednice oštro kritikovali poslanici opozicije u entitetskom parlamentu.

Prethodno je novoimenovani glavni pravobranilac RS-a Milimir Govedarica novinarima izjavio da je glavni cilj u njegovom radu zaštita imovinskih prava RS-a.

Poslanici bi danas trebalo da razmatraju prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku RS-a, po hitnom postupku, te o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Bit će riječi i o Prijedlogu kodeksa ponašanja narodnih poslanika te Nacrtu zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u poslovnim transakcijama i Nacrtu zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Predviđeno je i razmatranje izvještaja o stanju sektora osiguranja u RS-u, realizacije Strategije razvoja turizma RS-a u 2016., Godišnjeg izvještaja Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2016. i izvještaja o radu RTRS-a za 2016., te planu rada za ovu godinu.

 

NEMA KOMENTARA