Izraelska ambasadorica Galit Peleg reagirala na istup gradonačelnice Benjamine Karić

7
Radiosarajevo.ba
Izraelska ambasadorica Galit Peleg reagirala na istup gradonačelnice Benjamine Karić
Foto: Radiosarajevo.ba / Benjamina Karić i Galit Peleg

Izraelska ambasadorica u Bosni i Hercegovini, sa sjedištem u Tirani, Galit Peleg, reagirala je na istup gradonačelnice Sarajeva na skupu podrške Palestini, koji je u nedjelju, 22. oktobra, održan u glavnom gradu naše zemlje.

Ako podržavate Palestince, zašto ne osudite Hamas“, upitala je izraelska ambasadorica Galit Peleg na svom profilu na društvenoj platformi X (nekadašnji Twitter) i tagovala Sarajevo i gradonačelnicu Benjaminu Karić.

“Hamas je počinio masakr u Izraelu, a zatim je koristio Palestince u Gazi kao živi štit”, napisala je, između ostalog, Peleg.

Premijer liga BiH: Igman i Željezničar odigrali meč bez golova

Premijer liga BiH: Igman i Željezničar odigrali meč bez golova

Podsjetimo, skup podrške narodu Palestine, koji se od 7. oktobra nalazi pod kontinuiranom vatrom i granatiranjem iz Izraela, održan je u nedjelju ispred sarajevske Vijećnice.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić tokom svoj obraćanja prisutnima naglasila je da je Sarajevo uvijek bio na pravoj strani historije.

“Građani Sarajeva su bili pod najdužom opsadom u modernoj historiji i imaju pravo dići glas. Sarajevo ima pravo danas stajati uz Gazu, ovaj grad je za mir, protiv ubijanja”, kazala je Benjamina Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije