Iznenadna posjeta: Američki senator John McCain stiže u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Iznenadna posjeta: Američki senator John McCain stiže u Sarajevo
EPA / Američki senator John McCain
Nakon što je prethodnih dana posjetio zemlje u okruženju, bivši predsjednički kandidat i aktuelni američki senator John McCain stiže u posjetu Bosni i Hercegovini.

McCain, koji je i predsjedavajući Odbora za oružane snage američkog Senata, trebao bi se sastati sa bh. zvaničnicima, nakon čega će se obratiti u uredu Ambasade SAD-a u Sarajevu.

Tokom posjeta Sloveniji i Hrvatskoj prethodnih dana senator McCain je s tamošnjim zvaničnicima razgovarao o sigurnosnoj situaciji u svijetu i regionu, s posebnim osvrtom na dugogodišnju krizu u Siriji. Tako će biti vjerovatno i danas u Sarajevu, kada će McCain sa zvaničnicima BiH razgovarati o sigurnosnoj situaciji u našoj zemlji, putu BiH ka euroatlantskim integracijama i naravno učešću građana BiH na stranim ratištima, posebno u Siriji.

Ovaj senator Republikanske stranke iz Arizone, bivši je protivnik Baracka Obame na predsjedničkim izborima u SAD-u 2008. godine, kada su mu mediji davali veliku prednost, koja na kraju nije dala mnogo uspjeha, budući da je Obama tada osvojio izbore i postao predsjednik SAD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije