Izgubili ste dokumente na putovanju van BiH: Evo kome se možete obratiti

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Romi

ukratko, u slucaju gubitka dokumenata konzulat vam moze izdati putni list ili pasos. U slucaju hapsenja, mozete ih zamoliti da vam kupe cigare o vasem trosku

Mehaga

Vec vidim, u nekoj nedodjiji, izgubim dokumenta, odem na policiju, niko engleski ne zna, masem rukama, gledaju ko telad u mene. Dolazim do broja konzulata, niko se ne javlja danima. Javi se zena neka konacno, a tamo za konzulata sjedi neki Dodikov. Po pitanju kako se zovem, njegova nezainteresovanost dozivi vrhunac kur...c...obolje. Nakom 7 dana agonije, konacno se kao i nadigne da vidi sta moze, al ne zna ni on engleski, ne zna se sporazumjevati sa domacinima, niko ne zna za njega, luta on, lutam ja. U tom srljanju i lutanju da mi pomogne, pomazem ja njemu da radi svoj posao, tu se u muci i kao zblizimo, popijemo koju, razvezemo se u pricu i skontamo da smo u istim go...v...nima. I nakon mjesec dana to se kao i nekako rijesi, vise samo od sebe.

/ Najnovije