Izetbegovići posjetili Srebrenicu

18
Fena
Izetbegovići posjetili Srebrenicu
FOTO: Fena / Izetbegovići u posjeti Srebrenici

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović boravio je danas u Srebrenici, gdje je posjetio članice Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa".

Članice, predvođene predsjednicom Munirom Subašić, informirale su Izetbegovića o posljednjim aktivnostima.

Najavljeno je održavanje konferencije "Majkina marama“, posvećena tradiciji Bošnjakinja na tim prostorima, kojoj bi trebale prisustvovati brojne poznate ličnosti iz svijeta.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Razgovarano je i o mogućnostima unapređenja statusa i kvaliteta života Bošnjaka u Srebrenici te o konkretnim aktivnostima koje su već započete ili čija je realizacija planirana u narednom periodu.

Tokom boravka u Srebrenici će delegacija predvođena Izetbegovićem posjetiti i Memorijalni centar Srebrenica i Ured Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS u Srebrenici.

Sastanku je prisustvovala i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić, šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije