Izetbegovići posjetili Srebrenicu

18
Fena
Izetbegovići posjetili Srebrenicu
FOTO: Fena / Izetbegovići u posjeti Srebrenici

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović boravio je danas u Srebrenici, gdje je posjetio članice Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa".

Članice, predvođene predsjednicom Munirom Subašić, informirale su Izetbegovića o posljednjim aktivnostima.

Najavljeno je održavanje konferencije "Majkina marama“, posvećena tradiciji Bošnjakinja na tim prostorima, kojoj bi trebale prisustvovati brojne poznate ličnosti iz svijeta.

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Razgovarano je i o mogućnostima unapređenja statusa i kvaliteta života Bošnjaka u Srebrenici te o konkretnim aktivnostima koje su već započete ili čija je realizacija planirana u narednom periodu.

Tokom boravka u Srebrenici će delegacija predvođena Izetbegovićem posjetiti i Memorijalni centar Srebrenica i Ured Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS u Srebrenici.

Sastanku je prisustvovala i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić, šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije