Bakir Izetbegović: U Dejtonu je prihvaćeno “manje zlo”

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

KLOSA

SUPLJA

Mirko S. Kojotovski

Sve je to lijepo slušati ali što više vremena prolazi od rata (26 g.) sve dublje tonemo u blato. Redoslijed razbijanja BIH je prvo SAO, MAO, RS, HB, zatim Washingtonski sporazum i FBIH i na kraju Deyton. Političari su se više bavili sobom nego građanima i sada kada je voda ušla u uši pozivate na jedinstvo svih patriotskih snaga i ,,klasa'' koje ste za ovo vrijeme stvorili.

GRADJANSKA BIH

Nemoj da tebi padne na pamet da prih atis manje zlo od ustasa i cetnika sad u miru. Odnosi se na izborni zakon i sve ostalo. Nema te izvlakuse da se mora, ako neko sad ucijenjuje fasistickim idejama, kako ce onda biti kad im to ne daj Boze date. Ne treba nam takva pomoc ni Evripe. DOSTA JE. GRADJANSKA BIH. Ucijenite vi koji ste navodno za cjelovitu BiH, nastupimo zajedno, svi koji nismo fasisti, koji zelimo normalan zivot avojoj djeci, a ne u leglu kriminala i fasizma. Dosta vas je vise. Kome ne pase neka ide, imaju alternative.

I bi pravda

Narodu veceg zla od sda terorista nema.vi ste dosli direktno iz đehenema.

moke

To sto je mudroser Alija prodao pola Bosne nije nikakvo manje zlo nego zlo.LAko je tudjim k.. gloginje mlatiti i prodati tudju djedovinu a onda se vaditi bolje nije moglo i eto manje je zlo. SDA je ZLO.

ti

si nam vece zlo, vjeruj mi.

Ghjkl

Od tzv probosanskog refleksa kod Srba, nema ništa! Rat u BiH je izazvao upravo bakirov otac Alija Izetbegović, prvo svojom islamskom deklaracijom, zbog koga je je bio i na robiju, a zatim zbog jednostrane inicijative za stvaranjem BiH kao nacionalne države tzv bošnjaka, što BiH nikada nije bila, niti će kada biti! Alija je htio ukinuti Srbima konstitutivnost, i pretvoriti ih u nacionalnu manjinu, a tzv bošnjacima, što takođe oni nikada nisu bili niti će kada biti, nego samo bh muslimani, pružiti apsolutnu političku hegemoniju nad Srbima, a i Hrvatima. bakir, treba biti svjestan toga, da je njegov otac Alija prvog marta 92 resetovao BiH, a 95 ona je uspostavljena kao državna zajednica sastavljena od Republike Srpske i FBiH, koja će kao takva potrajati još samo malo, dok se Republika Srpska ne integriše sa Srbijom!

Gost

Kada se Zulfikari, Harisi i slicni prestanu izjasnjavati kao Hrvati i Srbi radi mjesta u domovima naroda i kolegijima skupstina mozemo poceti pricati o dobrim namjerama Bosnjaka kada je gradjanska drzava u pitanju. Vec sada postoji idealan balans gradjanskog i nacionalnog. Zastupnicki domovi su gradjanski a domovi naroda nacionalni. Ali neko hoce sve, kontrolu nad oba doma.

Nije baš tako

>>tu podjelu na entitete i kantone je prihvatio tvoj Alija jer je bio vojno satjeran u corsokak, pa je bilo - daj sta das. sad bi ti da to ukines i satro napravis gradjansku drzavu. vidjeli smo kako to izgleda kad ste na neustavnom referendumu preglasavajuci Srbe izglasali odcjepljnje od Jugoslavije sto je izazvalo vjersko-gradjanski rat i evo evec treci put vidimo kako to izgleda kad vi muslimani birate Sejdu Komisca u Predsjednistvo nakaradne BiH. ti Bakire mislis da je narod stvarno blecak? i jos nesta, ta tvoja tzv probosanska kategorija znaci promuslimanska. Agresija na BiH nije bilo. Srbi i Hrvati su branili svoje. vi muslimani ste htjeli cijelu BiH samo za sebe. uostalom, mi smo zivjeli na podruciju danasnje BiH vjekovima prije turske okupacije i prislinog islamiziranja domicilnog hriscanskog stanovnistva. prije bi se reklo da ste vi muslimani agtesori. ka Uzaludan Krug 99< JES, JES VOJNO SATJERAN PRED BANJA LUKOM. KAKVO RIBLJE PAMĆENJE!

Slava Storonci

Nikakvi stranci ne trebaju sudjelovati kad se dva naroda dogovara o budućem suživotu. Bakirov " građanski princip", na način koji zastupa, će biti i protiv onoga kako demokraciju razumiju i stranci, kad je u pitanju više nacionalna država. Stranci će se osloniti na ono poznato, koje već desetljećima funkcionira: Belgija, Švicarska...ili Libanon, na kraju krajeva. Sve drugo je piši propalo.

Slava Storonci

Dobar primjer kako Bakir razumije građanski princip su izbori u Mostaru. Nema se tome što dodati ni oduzeti.

@Ghjkl

Možeš se praviti ponosno glup ali svi znaju na koji način je došlo do rata u Jugoslaviji. Pojava Miloševića , Ukidanje Ustava iz 1974 god. i ukidanje AP. a zatim SANU program svi Srbi u jednoj državi, tjeranje Slovenaca bez metka iz države i povlačenje JNA u Hrvatskoj na granice novoformirane SAO Krajine i prebacivanje svog naoružanja u BIH koja još uvijek nije bila nezavisna te nasilnog formiranje Srpskih autonomnih oblasti i protjerivanjem i drugih naroda sa tih prostora uzimanjem oružja civilne zaštite i dijeljenjem istog samo srpskom stanovništvu. itd....itd....

On

Jbt tata,tako je i on izabro manje zlo škuture pa sta uradise u hercegovini,brini se o vakcinama ptm.

/ Najnovije