Izetbegović razgovarao telefonom s Erdoganom

Fena
Izetbegović razgovarao telefonom s Erdoganom
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je telefonom s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Povod razgovora bio je sinoćnji stravični teroristički napad na aerodrom u Istanbulu, u kojem su poginule desetine ljudi.

Izetbegović je izrazio najiskrenije saučešće porodicama nastradalih, turskoj Vladi i narodu, uime Predsjedništva BiH i svoje ime, naglasivši da su ovakva zlodjela udar na zajedničke vrijednosti cijelog čovječanstva.

„Terorizam je zajednička prijetnja svima, stoga i naš odgovor u toj borbi mora biti zajednički“, poručio je, naglasivši trajno opredjeljenje BiH da na svim poljima sarađuje s Republikom Turskom u suzbijanju terorizma te izrazivši nadu da će organizatori posljednjeg napada biti pronađeni i kažnjeni.

Erdoğan je zahvalio na podršci, istaknuvši da je Turska odlučna istrajati u borbi protiv terorizma na svom tlu i pobijediti, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije