Izetbegović pisao Čoviću: SDA i HDZ su iscrpili svoje mogućnosti

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

nasvasta

Muto mutavi takvi pregovori se vode u istitucijama ćime državi daješ još veći znaćaj ti si koštao stranku a i bošnjake nemjerljivo idi dok je vakta .

flaster

Svaka cast Izetbegovicu.Nasi bosnjacki politicari su daleko odmakli od ove srpsko hrvatske bagre koja samo radi za svoj licni intetes

Re nesvasta

Razgovarali su kao predsjednici najvecih stranaka u Hrvata i Bosnjaka , a naravno da ce se izborni zakon donijeti su parlamentu . Ne mogu vjerovati da si toliko glup !

Gost

Nama treba sistem elektorskih glasova ali po općinama. Uzmemo Popis 2013 i utvrdimo koliko u svakoj općini u BiH i Distriktu Brcko ima procentualno Bosnjaka, Hrvata, Srba i Ostalih po Popisu. Recimo u Mostaru. ima 9% od svih Hrvata u BiH, 3% Bosnjaka i 1% Srba i Ostalih. Mostar znaci nosi 9 Hrvatskih, 3 Bosnjacka i 1 Srpski elektorski glas za Predsjednistvo i za Dom naroda BiH. Kandidat iz reda Bosnjaka dobija 3 boda u Mostaru a tako i ostali kandidati iz drugih naroda te liste za Dom naroda. Isto i za Banja Luku, Sarajevske opcine itd. Svaka nosi broj elektorskih glasova shodno popisu 2013. Na kraju kandidat za Predsjednistvo koji ima najveci broj svojih elektorskih glasova osvaja mandat a mandati u Domu naroda se dijele po narodima shodno istom principu. Posto je 5 mjesta nekih 20 elektorskih glasova je jedan mandat. Vrlo jednostavno. Nema treceg entiteta, nema kantona, ispostovan Popis i posteno je.

Podbuhli od lopovluka!

.

Zoma

El Bake se poziva na Ustav BiH kojeg on krši kako mu je i kad mu je ćeif!Cirkus.

Gost

Srbija je raspadom Jugoslavije i sama postala nezavisna i samostalna država. Stvaranjem HRVATSKOG (pogrešno je govoriti TREĆI entitet) entiteta i Bošnjaci bi imali svoj entitet. Što je tu loše?

Gost

Za Bošnje je to loše jer žele čitavu Federaciju. Jasno im je da su Republiku Srpsku trajno izgubili pa bi da se namire od Hrvata.

Rus-mir

Izgleda da ćemo na kraju ipak dobiti Heceg-Srpsku. :).

/ Najnovije