Bakir Izetbegović o stanju u koaliciji sa SBB-om: Slabo je, ali funkcionišemo

Fena
Bakir Izetbegović o stanju u koaliciji sa SBB-om: Slabo je, ali funkcionišemo
U trenutku kada, na inicijativu SDA, zastupnici u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona iz vlasti izbacuju članove SBB-a, Bakir Izetbegović lider SDA boravi u Zenici.

Iako je tamo došao kako bi, u svojstvu člana Predsjedništva BiH, a u prisustvu Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i Fadila Novalića, premijera Federacije BiH, sa privrednicima razgovarao o aktuelnoj situaciji u ZDK-u, Izetbegović je komentirao i situaciju u koaliciji.

"Svim članovima koalicije, svim građanima, potrebna je država Bosna i Hercegovina", poručio je Izetbegović, koji je dodao da je činjenica da koalicija SDA-HDZ-SBB slabo funkcionira, ali i da se nada da će se situacija popraviti.

Tokom svog boravka u Zenici, Izetbegović, Novalić i Zvizdić će se sastati sa privrednicima ZDK-a, kako bi od njih saznali čime su zadovoljni u radu vlasti, a šta bi to trebalo unaprijediti.

Osim tog sastanka, najavio je Izetbegović, planiran je sastanak SDA na nivou Zeničko-dobojskog kantona  i tribina u organizaciji Kantonalnog odbora  SDA.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije