Izetbegović o ruskoj prijetnji BiH: Izjava je izazvana nervozom poslije Bidenove izjave

4
Radiosarajevo.ba
Izetbegović o ruskoj prijetnji BiH: Izjava je izazvana nervozom poslije Bidenove izjave
Foto: Arhiv / Bakir Izetbegović

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da nedavno saopštenje ruske ambasade u Bosni, u kome su naveli da će u slučaju praktičnog zbližavanja BiH i NATO-a, morati da reaguju "na taj neprijateljski korak", predstavlja prijetnju i mješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Izjava ruskog ambasadora nas je sve začudila, to je direktno miješanje u unutrašnje stvari BiH, to je jedna čak skoro neskrivena prijetnja Bosni i Hercegovini. Naređuje joj se šta smije, a šta ne smije da radi“, ocijenio je Izetbegović.

On je još naveo da smatra da je izjava izazvana „nervozom“ poslije izjave američkog predsjednika Joea Bidena koji je ruskog predsjednika Vladimira Putina nazao „ubicom“, i ocijenio da je „u njoj bilo emocije“.

„BiH će sasvim sigurno nastaviti putem koji je trasirala kroz strategije, kroz Zakon o odbrani, kroz odluke Predsjedništva BiH, bez obzira na mišljenje Rusije“, zaključio je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije