Izetbegović: Islamski radikalizam u BiH definitivno opada

Fena
Izetbegović: Islamski radikalizam u BiH definitivno opada
FOTO: Radiosarajevo.ba / Izetbegović: Podrška izabranom kandidatu
Nakon što je otvorio izložbu 'Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara', Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH izjavio je kako islamski radikalizam u Bosni i Hercegovini definitivno opada.

"Mislim da problem radikalizma, koji je počeo na ničemu u BiH, neće rasti i da definitivno opada te da ne trebamo biti zabrinuti s te strane za BiH", kazao je Izetbegović komentirajući najnovije terorističke prijetnje stanovnicima balkanskih zemalja od ekstremističke organizacije s Bliskog istoka koja se dovodi u vezu s tzv. Islamskom državom.

On je dodao kako prošle godine nije zabilježen niti jedan odlazak na strana ratišta iz BiH, što je naglašeno i u izvještaju visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka pred Vijećem sigurnosti UN-a.

"Znamo šta islamska država radi diljem svijeta. Niti je islamska niti država, ubija ljude u ramazanu, nevine civile", kazao je bošnjački član Predsjendištva BiH.

Komentirajući večerašnji koncert hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, u znak podrške haškoj šestorki, kazao je kako to HNS-u BiH zaista nije trebalo.

"To je ipak provokacija. On je jedan ultranacionalista, njegovi koncerti su zabranjeni diljem Balkana i trebalo je to zaustaviti i ovdje u Mostaru", poručio je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije