Izetbegović: Čović propustio priliku za dogovor i dobar burek

Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Čović propustio priliku za dogovor i dobar burek
Predstavnici HDZ-a nisu došli u Konjic na sastanak u vezi sa usaglašavanjem mehanizma koordinacije sa delegacijom SDA, koja ih je uzalud čekala više od 40 minuta.

Banjalučkim medijima je iz HDZ-a BiH nezvanično rečeno da delegacija ove stranke nije ni namjeravala da dođe u Konjic, gdje su došli predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, premijer Federacije BiH Fadil Novalić i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

"Čekali smo ih više od 40 minuta. Danas su propustili priliku da sa SDA dogovore važne stvari za ovu zemlju i propustili su i jedan dobar burek. Institucije će nastaviti raditi svoj posao, a današnji potez HDZ-a neće poremetiti njihov rad. Ovakav odnos stranaka definitivno nije dobar za BiH", izjavio je Izetbegović novinarima okupljenim pred restoranom u blizini Konjica, a prenijela Hina.

On se u nedjelju sastao u Istočnom Sarajevu sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Na sastanku su usaglašeni mehanizam koordinacije i Pismo namjere prema Međunarodnom monetarnom fondu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije