Izetbegović čestitao Merkel: Uvjereni smo da će Njemačka nastaviti podržavati BiH

Radiosarajevo.ba
Izetbegović čestitao Merkel: Uvjereni smo da će Njemačka nastaviti podržavati BiH
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uputio je čestitku njemačkoj kancelarki Angeli Merkel povodom pobjede na izborima.

"Poštovana gospođo Merkel, u ime Stranke demokratske akcije i u svoje lično ime upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom pobjede na izborima i osvajanja historijskog četvrtog mandata na poziciji kancelara Savezne Republike Njemačke.

Vaša pobjeda na ovim izborima je dokaz da ozbiljna i odgovorna državnička politika koju ste vodili u proteklom periodu daje rezultate i da to najveći broj građana prepoznaje, te da je to težak, ali jedini put u borbi protiv populizma, ekstremizma i ksenofobije.

Uvjereni smo da će Njemačka nastaviti snažnu politiku jačanja Evropske unije, kao i podršku Bosni i Hercegovini u njenim aspiracijama za članstvo u EU. Također smo uvjereni da će naše političke stranke nastaviti uspješnu saradnju u okviru Evropske narodne stranke.

Sa najboljim željama za Vas i prijateljsku Njemačku", navodi se u Izetbegovićevoj čestitki, saopćeno je iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije