Izdato narandžasto upozorenje za večeras - čekaju nas olujni udari vjetra!

Radiosarajevo.ba
Izdato narandžasto upozorenje za večeras - čekaju nas olujni udari vjetra!
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje jer se večeras očekuju jaki udari južnog vjetra u sjeverozapadnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim dijelovima BiH.

Upozorenje je objavljeno za večeras od 19 sati do sutra ujutru u 7 sati.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda napominju da se u sjeverozapadnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju olujni udari juga između 60 i 80 kilometara na sat, a u ostalim područjima jaki udari juga od 40 do 60 kilometara na sat.

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno i vjetrovito. Jače padavine na području Krajine. Slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. U ranim jutarnjim satima su izgledni i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C. U Sarajevu djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito. Prije podne slabija kiša na području Krajine, Hercegovine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak jače padavine u većem dijelu zemlje, osim na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno olujni udari juga su mogući od Krajine preko dijela centralne Bosne, jugozapada Bosne i Hercegovine. U večernjim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

U ponedjeljak se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina u jutarnjim satima. Veći dio dana sa slabom kišom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prije podne je izgledno dosta niske naoblake, po kotlinama i magle. Vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije