Hitno postupaju, radit će i za vikend: Sputnik V kontrolira se u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Hitno postupaju, radit će i za vikend: Sputnik V kontrolira se u Sarajevu
Foto: EPA-EFE / Sputnik V

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH saopćila je da su danas nešto prije 11h zaprimljeni uzorci vakcine Sputnik V, od strane veleprometnika Krajinagroup iz Banja Luke, u Kontrolnom laboratoriju ALMBIH u Sarajevu.

"Imajući u vidu potrebu za hitnim postupanjem direktor ALMBIH izdao je nalog za postupanje, te naložio postupajućim službenicima i zaposlenicima da se organizuje i rad u dane vikenda, a u cilju što bržeg okončavanja potrebnih procedura. Okončanje procedura iz nadležnosti ALMBIH očekujemo početkom naredne sedmice, saopćeno je iz Agencije.

Ranije, zahtjev za uvoz vakcine Sputnik V za RS podnio je veleprometnik lijekova Krajinagroup. To su saopćili iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, naglasivši da je, u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima, ovo ministarstvo izdalo rješenje kojim je odobren uvoz 2.000 doza Sputnjika V.

Objasnili su da je prva količina vakcina Sputnik V dovoljna za potpunu imunizaciju 1.000 osoba.

"Namijenjena je zdravstvenim radnicima koji liječe oboljele od COVID-a i koji su, samim tim, u najvećem riziku od infekcije koronavirusom", kazali su ranije u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije