Izbori u SDP-u: Članovi SDA se pokušali učlaniti kako bi glasali za predsjednika

Radiosarajevo.ba
Izbori u SDP-u: Članovi SDA se pokušali učlaniti kako bi glasali za predsjednika
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mira Grgić

Jutros u 7 sati otvoreno je 177 biračkih mjesta, a svi kandidati za predsjednika SDP BiH imali su pravo imenovanja posmatrača, kazala je predsjednika CIK SDP BiH Mira Grgić na press konferenciji.

Kandidat Edin Delić imenovao je 119 posmatrača, Nermin Nikšić 40, a Svetozar Pudarić 24 posmatrača.

Delić: Stranačka izborna komisija zatvorena, posmatrač otjeran

Grgić je kazala da će procenat izlaznosti saopćiti u 14:30 sati, a drugi presjek bit će u 18 sati. Biračka mjesta otvorena su do 19 sati s tim da će ona mjesta koja su kasnila s otvaranjem produžiti svoj rad iza 19 sati.

„Jutros je bila prilična izlaznost i nadamo se do kraja izbornog dana ta će ta izlaznost dostignuti izlaznost sa prošlih izbora koja je bila 75 posto. Što se tiče izbornog procesa protiče na fer i korektan način. Kao i kod svakog sličnog procesa ima prigovora i žalbi. Mnogi će se zastiditi kad objavimo šta je ko radio, ali napominjem izborni proces teče na demokratičan način“, kazala je Grgić.

Dodala je da se čak i članovi drugih stranaka kao što je SDA miješaju u izborni proces i to na način da su se htjeli učlaniti danas u SDP i tako glasati.

Istakla je da se prikupljaju sve izjave posmatrača i članova Biračkih odbora sa mjesta gdje su prijavljene neregularnosti kao što je slučaj u Bratuncu.

Na večerašnjoj press konferenciji u 21 sati očekuje se da budu poznati preliminarni rezultati izbora za predsjednika SDP BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije