Izbori u Americi su izuzetno važni i za Balkan: Šta čeka BiH u slučaju pobjede Trumpa ili Harris?

/ Komentari (17)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

To plitkomisleci kvazi analiticari samo misle

da je vazno... Ono sto je zapravo vazno je da humerika EKONOMSKI tone i to nezadrzivo. Kad to jos malo sazori, samo ce se pocet zatvarat, uvlacit rogove kao puz. I onda ce postat puno drukcije, bez njihovog tradicionalno malignog utjecaja. A ko sada, Trumpadzija ili Kemica, to je manje bitno od ovog gore kad ostanu bez para. A ostat ce. Dedolarizacija, deswiftizacija, jacanje njihovih direktnih oponenata, sve to doprinosi njihovom ubrzanom padu, jer kad dolar izgubi na vrijednosti humerika ce se suocit sa hiperinflacijom. Bit ce im kao kod nas krajem 80.-ih. Pa Kina im prodala skoro sve drzavne obveznice, od 3.700 milijardi dolara, jos imaju mislim oko 700 milijuna. I Japan ih prodaje. Svjesni da ce ta papircina jako brzo potpuno propast. To su ljudi, odnosno drzave, koje razmisljaju, gledaju unaprijed. Dok kod nas.... jaakiii su ameri, jaakiii si svabe itd. Sta ces.... nece se nista naucit uluhanjem dok se ne padne u trans, nego ucenjem i razmisljanjem.

Ne pijem dok Paja vozi

***

Mr Dollar samo globalni rat može spasiti

Amerika se trudi svim snagama da izazove rat u Zapadnoj Aziji, jer ako ne dođe do rata sa Iranom, i to prije izbora u Novembru, propade američka ekonomija. Ni građanski rat u Americi nije isključen.

IKS

Amerika se trudi svim snagama da izazove rat u Zapadnoj Aziji, jer ako ne dođe do rata sa Iranom, i to prije izbora u Novembru, propade američka ekonomija. Ni građanski rat u Americi nije isključen. ka Mr Dollar samo globalni rat može spasiti Metastaza na tvom mozgu nije iskljucena, portalski bijednice!

NEKAD SAM BIO GRUJICA,

al moji dobiše mrvicu s astala zločinačkog okupatora za večeru i... danas sam mujica, a ne više grujica.

Guest

@debil sa vrha Dok god je u top 20 firmi na svijetu 15 americkih, ne trebas se ti brinuti za njih. Manje citaj proruske portale, nisu dobri za mozak. Btw, ovo mi je ubjedljivo najdraza slika Vucica gdje kao pas sjedi ispred svog gospodara. Ponizen na drvenoj stolici i razotkriven kao obicni jad koji je uvijek i bio.

HAHAHAHAHAH divi slike HAHAHAHAHAHAHAHAA

***

Snužden iz Ćipuljića

I budalama je jasno. Rat je bio prije više od 30 godina. Bilo je krvavo. Završilo se. Počelo se malo pomalo živjeti normalno. Sve negdje do 2003 - 2004. Kad je ovo psihopatsko smeće pojavilo na političkoj sceni Balkana i na istu foru kao Milošević počeo buditi duhove i multiplicirati mržnju, prvo kod primitivaca da bi kasnije to zahvatilo i normalne. Isto kako su onu radili 90-tih. Nisu ni ovi ovdje bolji. Možda su i gori. Ali su oni samo odraz onoga što ovaj kreten generiše. Svi. 30 godina je prošlo. Ljudi bi se dosad 100 puta izmirili i počeli živjeti normalno. Da nije ovih, i ovoga kretena kao nosioca i glavnog igrača u svemu. I oni znaju da jedna mržnja samo izaziva drugu, ali oni dobijaju. Ili makar misle tako. Jer ako opet pukne, neće se ni ovakvi kao ovaj Čipuljićki idiot glava nanosati. Jbg. To je valjda sindrom vlasti. Pogubiš se i ne znaš dokle si. I Milošević je mislio isto i šta? Šta se desilo?

Gost - Radio Sa

Amerika se trudi svim snagama da izazove rat u Zapadnoj Aziji, jer ako ne dođe do rata sa Iranom, i to prije izbora u Novembru, propade američka ekonomija. Ni građanski rat u Americi nije isključen. ka Mr Dollar samo globalni rat može spasiti . SAD vode rat sa Rusijom i Iranom preko svojih “posrednika” - Ukrajinaca i Izraelaca. Dok ovi to shvate neće mnogo Ukrajinaca i Izraelaca ostati. Ovako je bilo i u nas, rat sa Srbima i Hrvatima preko Bošnjake. Najgore mi prošli

Tajna je u jednom koraku

Kako čuvati pekmez da se ne pokvari do iduće sezone. Tajna je u jednom koraku: DŽEMO MORA BITI GRoadžAMSKI! olaham i titam.

Samo slijedi novac i zlato. Sve je oko para

Prošle godine cijena jedne unce zlata ( ~28 grama zlata) bila je $1830 a danas je $2660 odnosno za $830 više. Ako se neko razumije u osnovnu matematiku, izgleda da je US$ izgubio na vrijednosti skoro 40% od prošle godine.

A recept je

Sve muslimane, Bosance, Bošnjake, sve koji vole Bosnu i smatraju je svojom domovinom poubijati i protjerati, a onda lijepo živjeti u njoj. Pokušali 10 puta pa pokušari opet, jelde? Pa hajde...... samo od 1992 I MI odgajamo djecu kao i VI, da će biti ubijeni samo jer se tako zovu. Neće niti blagostanja NAMA, ali vjeruj, neće ni VAMA. Kraja obdje neće sretnog biti NIKOME. Kad je bal nek i hala gori .....

SNUŽDEN

***

Americi je BiH važna k’o lanjski snijeg ..

Ne postoje veliki prijatelji ili veliki neprijatelji- postoje samo VELIKI INTERESI. Muhamed ef. Filipović akademik

Trump

Prosiricemo Gvanatanamo za zeljno ocekivane Bosnjane!!!

HUKA

Ako pobijedi Krampa nije dobro za SAD, a mladju Krampu je vec poslao u Srbiju da pocne kopati Litijum. MRS.

Ako-Bog-DA

Pobedi Tramp, kraj Bosne

/ Najnovije