Izbori i Srebrenica: Iz SDA teško optužili SDP, poručili im da "vodaju" Grujičića

0
Radiosarajevo.ba
Izbori i Srebrenica: Iz SDA teško optužili SDP, poručili im da "vodaju" Grujičića
Foto: AA / Srebrenica

Općinska organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica zaprepaštena je postupkom lokalnog povjerenika Socijaldemokratske partije (SDP) Ahme Mehmedovića i predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Salke Tursunovića zbog "njihovog 'vodanja' načelnika opštine Srebrenica Mledena Grujičića po bošnjačkim naseljima i promovisanje projekata za koje opština Srebrenica nije ni jednu marku obezbijedila", navodi se danas u saopćenju srebreničkog ogranka SDA.

"To su projekti Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica", istakli su.

"U izbornoj godini", nastavili su, "zajedno sa Mladenom Grujičićem vršiti promociju projekta u bošnjačkim naseljima, s čovjekom koji je protjerao sve Bošnjake iz vlasti, promijenio nazive ulica, najavio promjena naziva grada Srebrenica kako bi pokušao izbrisati sve tragove o genocidu, može neko ko je prihvatio sve srpske narative o progonu svega što je bošnjačko u ovom gradu".

ASA Bolnica i Međunarodni medicinski univerzitet u Beču donose izvrsnost u zdravstvu

ASA Bolnica i Međunarodni medicinski univerzitet u Beču donose izvrsnost u zdravstvu

"Zato javno pitamo. Je li na sceni 2020. godina kada je lokalni SDP bio dio srpske izborne
kampanje. Sada je sve jasno zašto lokalno rukovodstvo SDP-a izbjegava priču o zajedničkom probosanskom nastupu u Srebrenici", postavili su pitanje te zaključili:

"Općinska organizacija SDA Srebrenica je svjesna vrlo teške političke situacije u Srebrenici i nismo
spremni na kompromis u kojem bi Bošnjaci bili ponovno ponižavani. Analizirajući dosadašnji tok pregovora i zajedničkom nastupu probosanskih političkih partija u Srebrenici, OO SDA Srebrenica će ipak podržati stav svih bošnjačkih organizacija i udruženja žratva genocida da podrži Hamdiju Fejzića za kandidata za načenika opštine na predstojećim lokalnim izborima."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije