Izbori 2020: Ovo je jedini čovjek koji je četiri puta pobijedio Čovićev HDZ u BiH

2
Radiosarajevo.ba
Izbori 2020: Ovo je jedini čovjek koji je četiri puta pobijedio Čovićev HDZ u BiH
Foto: Slobodna Dalmacja / Dr. Jozo Ivančević

Jedini čovjek kojem je u Bosni i Hercegovini uspjelo četiri puta zaredom pobijediti HDZ BiH jeste dr. Jozo Ivančević, načelnik Prozora-Rame i istaknuti dužnosnik HDZ 1990.

On ovu općinu kao načelnik vodi još od 2008. godine.

Na izborima prošle nedjelje ostvario je do sada najuvjerljiviju pobjedu s čak 75 posto glasova i do nogu potukao protukandidata iz svoje nekadašnje stranke, HDZ-a BiH.

"Rekao bih da su tu tajne odavno otkrivene", reći će dr. Ivančević kada ga pitate za tajnu izbornih pobjeda i nastaviti: Najvažnija je od svega je iskrenost i suradnja s narodom. U malim sredinama ne može se razgovarati o visokoj politici, već ljude zanima njihov konkretni problem".

"Kada sam prije 12 godina došao na vlast, pitku vodu u općini imao je samo gradić Prozor i njegovih 3,5 - 4 tisuće stanovnika, te još jedan uži prigradski dio. Projekt za ostatak postojao je godinama, čak se i nešto radilo, ali sve zajedno to je bilo presporo.

Čim sam došao u Općinu, krenuli smo snažno i danas pitku vodu imaju sva sela obodom Ramskog jezera", priča dr. Ivančević, prenosi Slobodna Dalmacija.

Još od njegova potapanja 1968. godine, na tom području nije bilo ni druge infrastrukture, pa tako ni cesta. Radi se o planinskom i prilično raštrkanom području s oko 380 kilometara lokalnih putova, koje smo mi do danas sve uspjeli asfaltirati. To vam je udaljenost odavde do Zagreba.

Raširili smo i javnu rasvjetu po svim naseljima, jer je do našeg dolaska mahom nije bilo, a ono što je bilo financirali su sami građani. Uspjeli smo a da nitko od njih nije dao ni marke. Isto tako do kraja godine otvaramo suvremenu sortirnicu smeća, u pripremi je i kolektor otpadnih voda, dajemo potpore od 2 tisuće KM za svako novorođeno dijete, dajemo ih i prilikom upisa u školu, za nabavku knjiga, studentske stipendije, prijevoz je besplatan svim građanima... Ta suradnja s narodom, znači, tajna je stalnih pobjeda mojeg tima.

HDZ-u BiH i Draganu Čoviću Prozor-Rama je godinama trn u oku i sve poduzimaju da preuzmu vlast. Zašto?

"Da, i u pitanju je novac. Mi smo se dvije godine nakon dolaska na vlast uspjeli izboriti za svoja prava u odnosu s Elektroprivredom HZ Herceg-Bosne, kao i Elektroprivredom BiH. Oni su nam godinama umanjivali naknade za korištenje hidroakumulacija i posljedično manje uplaćivali u proračun.

Sličan slučaj imate na području Livna i Tomislavgrada, ali njima to nije uspjelo. Isti zakon vrijedi za nas i njih, ali oni danas dosta manje sredstava primaju u svoje proračune. To nama nije došlo s pladnja, već smo se borili sudski putem i pokretali sporove. Ne zaboravite, radi se o najjačim institucijama u državi. Mi smo od početka tvrdili da oni krše zakon na račun naše općine.

Do sada smo uspjeli dobiti sve sporove, čak i na Vrhovnom i Ustavnom sudu Federacije BiH. Mi smo do dana današnjeg uspjeli dobiti 50 milijuna maraka zaostataka od obje elektroprivrede. Zato i možemo raditi vodovod, putove, sortirnicu, dječji vrtić..., ali i financirati Dom zdravlja, Vodograd...".

Ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije