Izbjegnuta tragedija u BiH: Beba sigurna nakon što je kuću pogodio grom

1
Radiosarajevo.ba
Izbjegnuta tragedija u BiH: Beba sigurna nakon što je kuću pogodio grom
Foto: Screenshoot / Izbjegnuta tragedija

U selu Višnjevo, tačnije u zaseoku Potok u Biljanskoj dolini, snažno olujno nevrijeme praćeno udarima groma pogodilo je ovo područje, uzrokujući uništavanje ili teško oštećenje krovova na deset kuća.

Jedna od najugroženijih bila je kuća Vahida Memića, u kojoj je mali Irhad (7 mjeseci) spavao u krevetiću pored prozora koji je direktno pogodio grom. Srećom, mali Irhad nije povrijeđen iako je bio okružen staklom, iverjem i malterom.

Načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović, odmah je poslao timove civilne zaštite na pogođeno područje.

Hasan Salihamidžić operisan u Munchenu

Hasan Salihamidžić operisan u Munchenu

Mjesna zajednica Višnjevo, predvođena predsjednikom Kadirom Osmanovićem, također je mobilisala mještane kako bi se poduzele hitne mjere uklanjanja ruševina i zaštite preostalih objekata od mogućih daljih oštećenja i uništenja, prenosi portal Crna Hronika.

Elektrodistribucija Travnik, uprkos složenim terenskim i vremenskim uslovima, intenzivno radi na sanaciji štete na niskonaponskoj mreži kako bi se osiguralo neprekidno snabdijevanje električnom energijom za Višnjevo.

U nastavku teksta pogledajte video sa mjesta događaja:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije