Izabrani počasni građani Grada Sarajeva: Langer, Latifić – Jasnič, Janković...

1
Radiosarajevo.ba
Izabrani počasni građani Grada Sarajeva: Langer,  Latifić – Jasnič, Janković...
Foto: Grad Sarajevo / Današnja sjednica

Danas je u Vijećnici održana 47. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedavao Igor Gavrić, predsjedavajući Gradskog vijeća.

Na početku sjednice, prilikom razmatranja prethodnih pitanja, gradski vijećnici nisu usvojili prijedlog da se Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i djelokrugu organa uprave Grada Sarajeva i Odluka o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Pravobranilaštva Grada Sarajevo uvrsti u dnevni red današnje sjednice.

Rad sjednice po dnevnom redu započeo je razmatranjem i usvajanjem odluka o dodjeli priznanja i nagrade Grada Sarajeva u 2021. godini. Tako je, na prijedlog gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, Gradsko vijeće usvojilo Odluku o dodjeli priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva" Zoranu Jankoviću, i nagrade "Graham Bamford" Ausiliji Inaudi.

Današnja sjednica - undefined

Foto: Grad Sarajevo: Današnja sjednica

Potom je, na prijedlog Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu" usvojena Odluka o dodjeli priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva" - Alexander Langer, posthumno, a na prijedlog Edibe Čelić Spužić i Muhameda Spužića priznanje "Plaketa Grada Sarajeva" dodijeljeno je Dunji Latifić – Jasnič.

Dobitnici priznanja i nagrade će se promovirati, a povelje, odnosno diplome će im uručiti gradonačelnik i predsjedavajući Gradskog vijeća na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

U nastavku zasjedanja, usvojena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o pečatima i žigovima Grada Sarajeva.

Na kraju sjednice nije usvojen Izvještaj o aktivnostima Grada Sarajeva u oblasti međunarodne saradnje u 2020. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije