Iz VSTV-a objasnili zašto su pomjerili sjednicu

0
Radiosarajevo.ba
Iz VSTV-a objasnili zašto su pomjerili sjednicu
Foto: Dženan Kriještorac / VSTV

Iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH oglasili su se saopćenjem za javnost u kojem su pojasnili razloge pomjeranja datuma sjednice VSTV-a.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Povodom napisa u pojedinim medijima u kojima se nagađa o razlozima pomjeranja datuma sjednice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) sa 16. i 17. decembra na 15. i 16. decembar 2020. godine, VSTV BiH obavještava javnost o sljedećem:

Prema Okvirnom planu održavanja redovnih sjednica Vijeća za 2020. godinu (Okvirni plan), koji je usvojen 18.12.2019. godine i koji je dostupan na web stranici VSTV-a BiH, planirano je održavanje redovne sjednice VSTV-a BiH 16. i 17. decembra 2020. godine.

Do promjene datuma održavanja sjednice došlo je uslijed informacije Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine da je sjednica Pododbora za slobodu, pravdu i sigurnost između Evropske unije i Bosne i Hercegovine (Pododbor), na kojoj je planirano učešće i predstavnika VSTV-a BiH, pomjerena sa 10. i 11. decembra 2020. na 17. i 18. decembar 2020. godine.

Budući da sjednici Pododbora prisustvuju tri člana Vijeća, direktor i zamjenik direktora Sekretarijata VSTV-a BiH te rukovodioci određenih odjela Sekretarijata VSTV-a BiH, sjednica VSTV-a BiH pomjerena je na 15. i 16. decembar 2020. godine, kako bi se osigurao kvorum za rad.

Napominjemo da ovo nije jedina sjednica VSTV-a BiH koja je pomjerena zbog nemogućnosti osiguranja kvoruma ili zbog drugih objektivnih razloga za neodržavanje u skladu sa usvojenim Okvirnim planom", saopćeno je iz VSTV-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije