Iz Stanivukovićevog kabineta o navodima da je tajno snimao sastanak s Vučićem

0
Radiosarajevo.ba
Iz Stanivukovićevog kabineta o navodima da je tajno snimao sastanak s Vučićem
Foto: Aleksandar Čavić/Gradska uprava Banja Luke / Sastanak u Banskim dvorima

Svečana akademija povodom Dana grada Banje Luke održana je danas u Banskom dvoru. Najljući politički oponenti, lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, danas su na trenutak zaboravili na političke sukobe.

Prilikom dolaska u Banski dvor Dodik nije mogao da izbjegne jednog od domaćina, te je pružio ruku Stanivukoviću. Rukovanje Dodika i Stanivukovića osmijehom je popratio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji ih je kasnije pozvao na sastanak. Ovom sastanku prisustvovali su i predsjednik gradske Skupštine, Mladen Ilić, kao i premijer Srpske, Radovan Višković i predsjednica Republike, Željka Cvijanović, piše Srpskainfo.

No, nakon sastanka u medijima se pojavila informacija da je predsjednik Banje Luke snimao sastanak s Vučićem, što su oštro demantovali iz Gradske uprave.

Stanivuković nije pokušao da tajno snima sastanak s predsjednikom Srbije, saopćeno je iz Gradske uprave.

“Svi koji su pratili svečanu akademiju mogli su da vide da je gradonačelnik tokom cijele ceremonije imao mikrofon-bubicu na svom sakou u svrhu snimanja videa s akademije, te isto tako da je sastanak uslijedio odmah po završetku programa, zbog čega bubica nije skinuta na vrijeme”, precizirali su iz Gradske uprave.

Kazali su da je nakon prve sugestije, gradonačelniku bubica, koja je nenamjerno ostala na sakou, skinuta bez ikakvih problema.

“Imajući sve to u vidu, navodi da je gradonačelnik imao plan da tajno snimi sastanak i to sa bubicom koja je bila jasno istaknuta i vidljiva na njegovom sakou tokom dana su nelogični, zlonamjerni i narušavaju ugled današnjeg događaja i institucije koju gradonačelnik predstavlja“, poručili su iz Gradske uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije