Iz Sarajevogasa pojasnili šta će biti sa plinom večeras

4
Radiosarajevo.ba
Iz Sarajevogasa pojasnili šta će biti sa plinom večeras
Foto: Gazprom.ru / Ilustracija

Zbog vanredne situacije nastale nakon kvara na distributivnom gasnom sistemu u Bugarskoj i obustave dotoka gasa, očekuje se prekid snabdijevanja gasom korisnika u Kantonu Sarajevo, potvrdili su iz Sarajevogasa.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Molimo korisnike da zatvore ventile ispred svih gasnih trošila u svom stambenom objektu kao i ručicu ventila u Regulaciono mjernom setu - RMS. Na ovaj način će se očuvati sigurnost gasnog sistema kao i daljnja isporuka gasa nakon normalizacije snabdijevanja.

Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2): 'Tražili 50.000 maraka'

Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2): 'Tražili 50.000 maraka'

Gas je zatvoren ako je ručica ventila u kutiji regulaciono mjernog seta okomita na gasnu cijev, odnosno ručica ventila ne smije biti okrenuta u pravcu cijevi.

Kada se stanje normalizuje i uspostavi normalan dotok gasa za Kanton Sarajevo, Sarajevogas će obavijestiti potrošače o načinu daljnjeg postupanja i ponovnog aktiviranja gasnih trošila", navodi se u saopćenju Sarajevogasa.

Podsjetimo, Sarajevogas poslao je ranije saopćenje da ih je obavijestio Energoinvest d.d Sarajevo da je jutros od 4 sata došlo do kvara na transportnoj trasi gasa kroz Bugarsku čime je poremećen normalan dotok. Otklanjanje kvara je u toku, ali još uvijek nije poznato kada će doći do normalizacije u snabdjevanju..

"Kako neminovno dolazi do pada pritiska u gasnom sistemu u BiH, u skladu sa zahtjevom dobavljača, KJKP “Sarajevogas” d.o.o Sarajevo će izvršiti prekid isporuke gasa svim potrošačima koji imaju mogućnost korištenja alternativnog goriva", naveli su u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije