Sarajevogas će prekinuti isporuku plina svima koji mogu koristiti alternativno gorivo

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevogas će prekinuti isporuku plina svima koji mogu koristiti alternativno gorivo
Foto: Arhiv / Ilustracija

Sarajevogas poslao je saopćenje da ih je obavijestio “Energoinvest” d.d Sarajevo da je jutros od 04.00 sata došlo do kvara na transportnoj trasi gasa kroz Bugarsku čime je poremećen normalan dotok. Otklanjanje kvara je u toku, ali još uvijek nije poznato kada će doći do normalizacije u snabdjevanju..

"Kako neminovno dolazi do pada pritiska u gasnom sistemu u BiH, u skladu sa zahtjevom dobavljača, KJKP “Sarajevogas” d.o.o Sarajevo će izvršiti prekid isporuke gasa svim potrošačima koji imaju mogućnost korištenja alternativnog goriva.

Na taj način biće stvoreni uslovi da individualni potrošači/domaćinstva i svi drugi koji nemaju mogućnost korištenja alternativnog goriva, što je moguće duže imaju nesmetanu isporuku prirodnog gasa", kazali su iz Sarajevogasa.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Uputili su apel svim korisnicima koji koriste prirodni gas da racionaliziraju potrošnju.

Svi korisnici u slučaju bilo kakve smetnje u isporuci, mogu kontaktirati Dispečerski centar “Sarajevogasa” na brojeve telefona: (033) 592 095; 592-096; 568-120; (061) 487 787.

„Sarajevogas“ posjeduje definisane procedure postupaka u ovakvoj situaciji i u toku je finalizacija plana rada ekipa na terenu, prilagođena novim uslovima isporuke prirodnog gasa.

O eventualnim promjenama, javnost ćemo redovno informisati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije