Iz OHR-a poručuju: Preimenovanje ulica u Srebrenici ne gradi povjerenje u društvu

/ Komentari (21)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

"ROĐENI SARAJLIJO:"

Tako sam ja izgubio povjerenje u muslimane kad su mi Ul. Djura Djakovica preimenovali u Alipasinu, a Vasa Miskina u Ferhadiju. Ja rodjeni Sarajlija, a oni tako.... ka Da! To ne gradi nikakvo povjerenje! . Onda bi trebao da znaš da se ulica "Djura" tj Đure Đakovića prije 1945 zvala Alipašina, a "Vasa" tj Vase Miskina puno godina prije isto tako zvala Ferhadija. Pošto si "rođeni sarajlija" u S T A U te ta B E M J E klošarska ona. Ti se se mogao roditi i u New Yorku, ti si papčina, i fašistički smećar zadojen vjersko nacionalnom mržnjom i poganlukom. Ti si rođeno G O V N O a ne rođeni sarajlija, klošo mali.

***

***

Destruktivna banda

Znaju da ne gradi povjerenje, zato to i rade.

Hulk

Bogami ni tuzakanja po zgradi UN-a.

Za Žika

Tako sam ja izgubio povjerenje u muslimane kad su mi Ul. Djura Djakovica preimenovali u Alipasinu, a Vasa Miskina u Ferhadiju. Ja rodjeni Sarajlija, a oni tako.... ka Da! To ne gradi nikakvo povjerenje! Rođene Sarajlije ne govore VASA, ĐURA. Žiko, prividan si.

***

***

***

***

***

***

***

***

BOSKE

E NEK STE IM REKLI

JUGOOOOSSSLLLAAAAAAAAAAAAAVVIIJJJAAAAAAAAAAAAAAAA

Lijepe riječi su ukras!

AKO JE IKO

Volio i preferirao Partizane i u ratu i poslije rata to su bili bosanski muslimani. Da, bilo ih je u fašističkim redovima, tačno, ali u usporedbi sa jednim ai drugima minoran broj. Muslimani JESU voljeli i Tita i Jugoslaviju jer ih i sa istoka i zapada koljači s jedne i s druge strane nisu mogli više ubijati i protjerivati, poslije Hrvatske i Srbije i iz svoje Bosne. To što ovdašni, današni neofašisti poistovjećuju muslimane s Alijom i njegovom zlikovačkom partijom je daleko od istine i realnosti. Ali eto, nazor se pokušava napraviti ekvivalent jer svi Hrvati gledaju kroz Tuđmana,a svi Srbi kroz Miloševića, pa se i muslimanima želi na silu utrapiti Alija. Ima jako, jako mnogo narodnih heroja muslimana u redovima partizana. ***

***

*****

JUUUUUGOOOSSLLLAAAAAAAAAAAAAAAVVIIJJAAAAAAAAAAAAAA

Lijepe riječi su ukras!

***

***

***

>>Volio i preferirao Partizane i u ratu i poslije rata to su bili bosanski muslimani. Da, bilo ih je u fašističkim redovima, tačno, ali u usporedbi sa jednim ai drugima minoran broj. Muslimani JESU voljeli i Tita i Jugoslaviju jer ih i sa istoka i zapada koljači s jedne i s druge strane nisu mogli više ubijati i protjerivati, poslije Hrvatske i Srbije i iz svoje Bosne. To što ovdašni, današni neofašisti poistovjećuju muslimane s Alijom i njegovom zlikovačkom partijom je daleko od istine i realnosti. Ali eto, nazor se pokušava napraviti ekvivalent jer svi Hrvati gledaju kroz Tuđmana,a svi Srbi kroz Miloševića, pa se i muslimanima želi na silu utrapiti Alija. Ima jako, jako mnogo narodnih heroja muslimana u redovima partizana. ***

***

***

Matrixus

1. OHR nikako da im poništi ovakve fašističke odluke. 2. Genocidaška mitomanja ponavlja svoje laži i svi su drugi krivi za ono što su oni počinili. Mitomanija nacional šovinizma.

wčlRLČELRELWRL

A kada muslimani na otetoj crkvenoj zemlji ispred saborne crkve trg oslobođenja preimenuju u trg alije izetbegovića, te ulicu u kojoj je mitropolija u ulicu zelenih beretki to je valjda poziv na suživot. Bojim se da nas vrlo uskoro očekuje ono na šta pozivate. Nek nam je Bog u pomoći.

***

***

/ Najnovije