Iz MUP-a uputili apel građanima povodom skupova u Sarajevu 5. oktobra

Radiosarajevo.ba
Iz MUP-a uputili apel građanima povodom skupova u Sarajevu 5. oktobra
Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sarajevski policajci ovog će petka, 5. oktobra, imati pune ruke posla.

U 18 sati, na stadionu Grbavica sarajevski Željezničar odigrat će na svom stadionu utakmicu protiv zeničkog Čelika.

U isto vrijeme, u centru Sarajeva, ispred BBI Centra, održat će se (spontani) protesti Pravda za Dženana Memića, na kojem se očekuje prisustvo velikog broja građana.

Dva sata kasnije, u 20 sati, održat će se i dva centralna predizborna skupa. U sarajevskoj Zetri će centralni predizborni skup održati Stranka demokratske akcije (SDA), a u Domu mladih će kraj predizborne kampanje obilježiti Savez za bolju budućnost (SBB).

Iz ovih razloga, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uputili su apel građanima, koje su pozvali na razumijevanje. 

"Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavještava javnost, da će se dana 05.10.2018.godine (petak) na području Kantona Sarajevo održati više različitih vidova okupljanja (predizborni skupovi, fudbalska utakmica i sl.). Obzirom na činjenicu da se navedenog dana očekuje velika fluktuacija stanovništva i moguće otežano odvijanje saobraćaja, molimo građane Kantona Sarajevo za razumijevanje, a Uprava policije ovog Ministarstva će u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti građana, preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Organizatorima okupljanja, skreće se pažnja na odredbe Zakona o javnom okupljanju Kantona Sarajevo, kao i na eventualne posljedice usljed nepoštivanja istih", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije