Išli smo u potragu za huliganskim autobusima u Sarajevu: Žao nam je, kolege, ali...

L. R.
Išli smo u potragu za huliganskim autobusima u Sarajevu: Žao nam je, kolege, ali...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ni traga huliganima ni u Hrasnom i Trgu Heroja

Pedeset, ne, šezdeset autobusa parkirano je u sarajevskim naseljima Bistrik, Vraca i Hrasno, a s njima će put Banja Luke u petak krenuti navijački huligani (što luđi, to će dobiti više para) iz Sarajeva da ruše Milorada Dodika, Republiku Srpsku i ustavni poredak ovog entiteta. Horde Zla ruše Dodika, Manijaci dolaze da nasilno sruše Republiku Srpsku...

Drama zbog 5. oktobra u Banja Luci, Šukalo kazao Lukaču: Po tebe prvog dolazimo

Ovako već danima izvještavaju pojedini mediji (RTRS, SRNA, Alo...) iz Republike Srpske i Srbije u pokušaju da lažnim vijestima i spinovima stvore atmosferu straha pred protest grupe Pravda za Davida, zakazan za 5. oktobar u 18 sati u Banja Luci.

No, krenimo redom.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba obišla je naselja Bistrik, Vraca i Hrasno u potrazi za huliganskim autobusima. 

Pogađate - a i vidite u fotogaleriji - nigdje nismo pronašli niti jedan autobus. Nikakav, pa ni huliganski.

No, kako je bilo jutro, a i ko zna gdje ih ti "opasni huligani" možda skrivaju, za svaki slučaj smo pozvali i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Suvada Kuldija, glasnogovornica ove institucije, potvrdila nam je da su sarajevski policajci još jučer obišli cijeli Kanton u potrazi za mističnim autobusima.

"Vezano za natpise koji su se jučer pojavili u pojedinim medijima, naši službenici jučer su obišli kompletno područje Kantona Sarajevo, sa akcentom na naselja Bistrik, Hrasno i Vraca. Takve aktivnosti nismo zabilježili niti uočili neke autobuse. Mi, po službenoj dužnosti, svakodnevno obilazimo cijeli Kanton, ali autobuse nismo uočili", rekla nam je Kuldija.

Dakle, autobusa nema...

Pozivamo dalje predstavnike navijača sarajevskih klubova, koji su u režimskim medijima u RS-u opisani kao "ekstremni navijači koji su organizovani da u petak naprave nerede na Trgu Krajina koji bi bili uvod u 'obojenu revoluciju' i nasilno rušenje vlasti Republike Srpske".

Iz oba udruženja grohotom su se nasmijali na tvrdnje "spin" medija i kategorično odbacili pomisao da Bordo i Plavi navijači idu predvoditi neku revoluciju u Banja Luci. Očekuje se da će udruženja koja okupljaju Manijake i Horde Zla u toku dana uputiti i formalna saopćenja u kojima će se oglasiti po ovom pitanju.

Današnja naslovnica magazina Alo - undefined

Foto: alo.rs: Današnja naslovnica magazina Alo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije