Iz medija saznali šta se desilo: Porodica Brucea Leeja njegov kip iz Mostara premješta u Seattle

1
Radiosarajevo.ba
Iz medija saznali šta se desilo: Porodica Brucea Leeja njegov kip iz Mostara premješta u Seattle
Foto: X.com / Bruce Lee se vraća kući

Spomenik Bruceu Leeju, koji je početkom marta nestao iz mostarskog parka Zrinjevac da bi potom bio pronađen u dijelovima, bit će prevezen u Ameriku, u Seattle gdje je i grob ovog velikana.

Naime, odluka je donesena nakon što se porodica Brucea Leeja obratila američkoj administraciji koja je potom kontaktirala Ambasadu SAD-a u BiH.

Kako je potvrđeno iz Ambasade, porodica je iz medija saznala što se dogodilo sa spomenikom te ju je zanimalo u čijem je vlasništvu djelo koje je u mostarski park postavljeno 2005. godine kako bi pomogla u njegovoj rekonstrukciji.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

No, kad je utvrđeno da spomenik ustvari nije ničiji jer njegov nestanak nije niko službeno prijavio što se smatra da nema vlasnika, porodica je od američke ambasade zatražila da, uz novčanu naknadu, oni preuzmu spomenik i premjeste ga u grad u kojem je Bruce studirao i u kojem je pokopan - Seattle u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Bljesak.info.

Sve je, kažu iz Ambasade, dogovoreno na sastanku s mostarskim vlastima.

Podsjetimo, iz mostarskog parka je u noći s 2. na 3. mart nestao spomenik. Policiji je prijavljen nestanak nakon što su građani primijetili da ga nema. Mostarska policija uspjela je 8. marta pronaći spomenik u dijelovima i uhapsiti kradljivca. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije