Od krađe do trijumfa: Bruce Lee se vraća kući

3
Radiosarajevo.ba
Od krađe do trijumfa: Bruce Lee se vraća kući
Foto: X.com / Bruce Lee se vraća kući

Grad Mostar planira vratiti kip Bruce Leeja u park Zrinjevac.

"Grad Mostar svakako planira vratiti kip Bruce Lee na njegovo mjesto. Ovisno o oštećenjima na njemu, nakon što bude vraćen od strane MUP-a, krenut će popravka i vraćanje u park", kazali su iz Grada Mostara. 

Ukradena i teško oštećena statua trenutno se zbog istrage koja se vodi još uvijek nalazi u prostorijama MUP-a HNK, a nakon što bude vraćen gradu napravit će se procjena stepena oštećenja, ići će se na popravke i vraćanje u prvobitno stanje, te postavljanje na ispražnjeni pijedestal u parku Zrinjevac, piše Hercegovinainfo.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Brojni su Mostarci ostali šokirani informacijom da je brončani kip Bruce Lee nestao preko noći iz gradskog parka.

Podsjetimo, brončani kip u prirodnoj veličini koji nije zanemarive težine, postavljen u mostarski park Zrinjevac nestao je u noći sa subote na nedjelju, s drugog na treći mart ove godine.

Odjel kriminalističke policije Policijske uprave Mostar nakon opsežno provedene kriminalističke istrage, uhapsio je osobu inicijala D.P. (1978) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je otuđio kip Bruce Lee iz parka Zrinjevac u Mostaru.

"Kip Bruce Lee otuđen je iz Parka Zrinjevac 2. na 3. marz 2024. godine, što je izazvalo zabrinutost i osudila javnost iz cijele regije. Kriminalistička istraga bila je komplikovana iz više razloga, a pogotovo što park Zrinjevac nema video nadzora. Usprkos svim otežavajućim okolnostima inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar uspjeli su za kratko vrijeme utvrditi identitet osumnjičenog, privesti ga i pronaći predmetni kip, koji je oštećen", saopćili su iz MUP HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije