Iz BPS-a danas tvrde: Ne podržavamo ni jednog SDA kandidata za načelnika

1
Radiosarajevo.ba
Iz BPS-a danas tvrde: Ne podržavamo ni jednog SDA kandidata za načelnika
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / S konferencije za novinare

Jučer je održana press-konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili predsjednik Kantonalnog odbora SBiH Džemal Smajić i Jasmin Šaljić, predsjednika Općinskog odbora BPS - Sefer Halilović Novi Grad Sarajevo.

Šaljić je kazao da je u prošlom mandatu bio vijećnik i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća, te da odlično zna kako i na koji način radi načelnik Efendić, te je naglasio da će ova stranka dati bezrezervnu podršku načelniku Semiru Efendiću na ovogodišnjim Lokalnim izborima.

Semir Efendić zahvalio je na podršci dvjema političkim strankama koje su prepoznatljive na bh. političkoj sceni i duži period nastupaju na izborima u BiH.

Iz BPS-a poslali su saopćenje u kojem demantuju navode koji su jučer izneseni.

"Povodom netačnih informacija koje su se pojavile u medijima, ovim putem BPS saopćava javnosti u Kantonu Sarajevo da naša politička organizacija ne podržava nijednog kandidata SDA za načelnika bilo koje općine u Kantonu Sarajevo.

S obzirom da kao stranka nemamo naše kandidate za načelnike općina, nismo se željeli ni na koji način miješati u tu vrstu izbora koju smo prepustili odluci građanima, bez želje da na nju utičemo na bilo koji način - politički ili medijski.

Jučerašnjim medijskim spinovima, ime BPS-a grubo zloupotrebljeno, u svrhu rušenja opozicionog kredibiliteta BPS-a, ovim putem javnosti saopćavamo naš precizan politički stav.

BPS je zbog svojih političkih stavova doživjela brutalnu krađu glasova na Općim izborima 2018.godine, te bez obzira što nam prijete ponavljanjem istog scenarija - krađom mandata naših općinskih vijećnika u svim općinama Kantona Sarajevo, mi nemamo namjeru prodavati naš opozicioni kredibilitet i našu poznatu i preciznu politiku.

Pozivamo građane Kantona Sarajevo da podrže naše kandidate za općinska vijeća u Kantonu Sarajevo jer BPS na ovim izborima u Kantonu Sarajevo nudi cijelu plejadu poštenih ljudi, poznatih javnih i kulturnih radnika i zaslužnih građana Kantona Sarajevo", poručili su iz ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije