Efendić odgovorio na pitanje o mogućem razlazu sa SDA

0
Radiosarajevo.ba
Efendić odgovorio na pitanje o mogućem razlazu sa SDA
/ Semir Efendić

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i kandidat za novi načelnički mandat u ovoj općini, predstavio je danas izborni program, ali je novinarima odgovarao i na pitanja o mogućem razlazu sa SDA iz koje dolazi.

Efendić se, naime, u petak nije pojavio na zajedničkom predstavljanju kandidata SDA koje je organizirao Kantonalni odbor ove stranke. On je, podsjetimo, bio protukandidat Fikretu Prevljaku, predsjedniku Kantonalnog odbora SDA, a nakon izbora Prevljaka objavio je snimak koji je pokrenuo "aferu Asim". 

Efendić je danas rekao da će tek nakon izbora vidjeti šta će biti dalje, ali i da ima podršku općinskog odbora SDA Novi Grad.

Istakao je da je odgovoran ljudima koji ga biraju, kako u općini, tako i u stranci.

"Ako to predstavlja problem za stranku šta ja tu mogu. Sve što iznosim nije u suprotnosti interesima stranke već pojedinaca. Nikad nisam imao problema niti sa jednom odlukom stranke već sa načinima rada pojedinaca", rekao je Efendić.

On je dodao da je problem organa SDA zapravo šutnja oko bitnih pitanja.

"Oni bi morali imati svoj stav. Rezultat te šutnje su određeni šumovi koji se dese kad pojedinci progovore", kazao je Efendić i poručio da će nastaviti kako je započeo i da misli da je "i za stranku ovako bolje".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije