Iz BiH protjerano šest Afganistanaca: Poznato zbog čega

1
Radiosarajevo.ba
Iz BiH protjerano šest Afganistanaca: Poznato zbog čega
Foto: MS BiH / Blažuj

Na osnovu operativnih saznanja da se radi o licima koja se mogu dovesti u vezu sa krijumčarenjem migranata i nelegalnom posjedu oružja i drugih nedozvoljenih sredstava, dana 07. oktobra 2022. godine, Inspektori Službe za poslove sa strancima su u saradnji sa pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, izvršili kontrolu lica i objekata koji se koriste u privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Tom prilikom, Služba za poslove sa strancima je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine za šest državljana Afganistana koji su bili smješteni u privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Predmetnim licima određena je i mjera nadzora smještanjem u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uslovi za njihovo udaljenje sa teritorije BiH.

Pogledajte fotografije: Timovi za spašavanje u potrazi za Dankom (2), oglasio se MUP Srbije

Pogledajte fotografije: Timovi za spašavanje u potrazi za Dankom (2), oglasio se MUP Srbije

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem ovakvih aktivnosti, koje će doprinijeti unapređenju sigurnosne situacije u državi ali i bezbjednosti unutar privremenih prihvatnih centara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije