Dan RS-a: Ivanić traži da Dodik promjeni odluku i pozove srpske vojnike OS-a

Radiosarajevo.ba
Dan RS-a: Ivanić traži da Dodik promjeni odluku i pozove srpske vojnike OS-a

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić pozvao je danas predsjednika RS-a Milorada Dodika da promijeni svoju odluku i omogući učešće srpskih vojnika u Oružanim snagama BiH na proslavi 9. januara - Dana Republike u Banjoj Luci.

"Treba izdržati ovu bitku i ne treba od pobjede praviti poraz. Pozivam predsjednika RS-a da i pripadnicima Trećeg Republika Srpska puka, jedinog puka koji nosi grb Nemanjića i baštini tradiciju Vojske Republike Srpske, omogući da, kao i svi drugi, učestvuju na obilježavanju 9. januara", rekao je Ivanić tokom današnje posjete Bijeljini.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske rekao je novinarima da je ove godine na njega već vršen pritisak da odustane od postrojavanja vojske u Banjoj Luci, prenosi Srna.

"Predstavnici međunarodnih institucija i pojedini ljudi iz Sarajeva od mene su tražili da se to ne desi. Sve sam odbio i očekivao da će opet vojnici iz Trećeg Republika Srpska puka biti prisutni na obilježavanju 9. januara", naveo je Ivanić.

On smatra da trenutnom odlukom predsjednik Srpske "izlazi u susret svima ovima koji su ovo tražili, bošnjačkoj politici i jednom dijelu međunarodnih /institucija/ koji to nisu htjeli".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije