Ivanić: Potrebno iskazati puno poštovanje prema svim žrtvama

AA
Ivanić: Potrebno iskazati puno poštovanje prema svim žrtvama
Mladen Ivanić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, jučer je Adamu Diengu, specijalnom savjetniku generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za prevenciju genocida, predao određene dokumente i filmove koji govore o Donjoj Gradini i Jasenovcu.

U obraćanju novinarima nakon sastanka s Diengom, Ivanić je izrazio zadovoljstvo što je visoki zvaničnik UN-a posjetio Donju Gradinu i Banju Luku. Ivanić je tokom sastanka istakao da je u BiH potrebno iskazati puno poštovanje prema svim žrtvama posljednjeg rata i da to pitanje ne treba politizovati.

"U svemu tome ne treba politizovati, nego se isključivo baviti žrtvama i iskazati poštovanje prema žrtvama na svim stranama koje su se ovdje desile", rekao je Ivanić.

Prema njegovim riječima preduslov za to je politička stabilnost, za šta je u BiH potrebno više povjerenja između naroda, a i političari koji su spremni da prave kompromise, a ne da svako pitanje koriste za sukobe.

Odgovarajući na pitanja novinara o pisanju pojedinih medija da SAD uvode nove sankcije lidarima iz RS-a Ivanić rekao je da mu to nije poznato.

"Generalno mislim da sankcije nisu nikome rješenje, ali ne mogu da utičem na to kako će zemlje voditi svoju politiku", rekao je Ivanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije