Ivanić: Ponavlja se retorika devedesetih

Fena
Ivanić: Ponavlja se retorika devedesetih
Fena / Arhiv
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić održao je nekoliko sastanaka.

Razgovarao je, u odvojenim susretima, s ambasadoricom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack, ambasadorom Velike Britanije u BiH Edwardom Fergusonom, ambasadoricom Savezne Republike Njemačke u BiH Christijanom Hohmann i ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim.

Ivanić je upoznao ambasadore o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, te izrazio zabrinutost u vezi s posljednjim dešavanjima na političkoj sceni i trenutnim razvojem prilika na unutrašnjem planu.

Istakao je da teme koje su otvorene i retorika koja se koristi podsjećaju na devedesete godine prošlog vijeka, što je ozbiljno zabrinulo i građane BiH.

"Bosna i Hercegovina se ne samo udaljila od puta ka budućnosti, već i vratila u prošlost", naglasio je Ivanić.

Istakao je potrebu da se, osim domaćih političara, i međunarodni predstavnici aktivno uključe pozitivnim inicijativama, da bi zajednički opću političku klimu vratili na normalan kolosijek.

Samo tako, ukazao je Ivanić, u institucije je ponovo moguće vratiti pitanja koja su od životnog značaja za građane BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije