Dodik: Mi smo vlasnici RS-a, BiH treba biti zajednica država ili unija

Radiosarajevo.ba
Dodik: Mi smo vlasnici RS-a, BiH treba biti zajednica država ili unija
/ Anadolija
Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je u Beogradu da "BiH nije završila svoje konstituiranje", te da bi mogla biti neka zajednica država ili unija.

"Ako se želi nešto održati, BiH može biti neki okvir za države unutar nje i da u tom pogledu može garantovati neku dugoročnu stabilnost. Koliko sam razumio, i Srbi i Hrvati su na tim pozicijama. Bošnjaci zbog svog cinizma ili pokušaja da drugima nametnu svoju volju još stoje na tom pitanju, ali ako budu istrajali na tome, bit će definitivni historijski i politički gubitnici", ocijenio je Dodik.

Dodik je žestoko reagirao na izjavu potpredsjednika manjeg bh. entiteta Јosipa Јerkovića da bi u budući "hrvatski entitet" trebale ući i neke teritorije RS-a.

"Mi smo vlasnici Republike Srpske i odlučujemo o njoj i niko drugi. Nikada nije bilo razgovora o bilo kakvim teritorijalnim kompenzacijama i, uopće, o teritoriji Republike Srpske, pa tako ni ovaj put", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije