Ivanić i Lajčak: BiH treba iskoristiti trenutnu pozitivnu klimu u Briselu

Anadolija
Ivanić i Lajčak: BiH treba iskoristiti trenutnu pozitivnu klimu u Briselu
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić razgovarao je danas u Bratislavi s predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda i ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom.

Ivanić je informisao Lajčaka o trenutnim političkim prilikama u BiH i izrazio zabrinutost zbog neslaganja unutar FBiH o promjenama Izbornog zakona.

Član predsjedništva BiH je naglasio da bi političke razlike o ovom pitanju mogle da dovedu do ozbiljne političke nestabilnosti i zastoja na europskom putu BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić i Lajčak zajednički su ocijenili da BiH treba da iskoristi trenutnu pozitivnu klimu unutar europskih institucija u Briselu i učini sve kako bi napravila odlučujući iskorak ka sticanju statusa kandidata.

Lajčak je naglasio da će tokom svog predsjedavanja Generalnom skupštinom UN učiniti sve kako bi institucije UN posvetile veću pažnju BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije