Konaković najavio: Rado ću biti u stranci koja je protiv podjela

S. H.
Konaković najavio: Rado ću biti u stranci koja je protiv podjela
U Sarajevu je svečano obilježeno deset godina od osnivanja Stranke demokratske aktivnosti BiH (A-SDA)

U sarajevskom hotelu Holiday danas je upriličen svečani prijem na kojem su se obratili general Atif Dudaković, aktivisti i predstavnici drugih političkih stranaka, te premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

"Ovaj skup je posvećen vama i vašim nastojanjima da BiH gradimo na način kako treba da je gradimo. Ova naša utakmica za BiH, po mom viđenju, ima neka dva poluvremena. U ovom prvom smo bili bolji. Silom prilika nisu se u prve redove gurali oni kojima nije bilo do funkcije jer su one tada značile odgovornost, tada su one zapale one koji su bili najbolji među nama", rekao je Konaković navodeći kako smo u historijskoj odbrani BiH pokazali pravo lice ove zemlje.

U drugom poluvremenu, naveo je Konaković, nisu prijetnje više bile meci nego fotelje, funkcije, plaće, benefiti, te od tada na funkcijama nisu oni koji su najbolji među nama.

Konaković je prisutnim članovima ove stranke rekao kako je tokom ovih deset godina pratio njihov rad, te podržava način na koji su opstali, na čemu im je od srca čestitao.

Također, rekao je da miru i stabilnosti uvijek postoji prijetnja s druge strane, jer ga kreiraju ovi što im je do funkcija, te ga ugrožavaju vrlo često zbog benefita i funkcija onih koji nažalost u takvim strukturama opstaju.

Prilikom obraćanja Konaković je rekao kako mu je teško gledati da na javna mjesta u Kantonu Sarajevo primaju one koji su bliski nekome na radna mjesta koja im nisu potrebna, dok čekaju šehidske porodice, zlatne značke itd. na ta mjesta koja naročito zlatnim značkama pripadaju i po kvalitetu.

Premijer je najavio članovima da će ovu godinu nastaviti zajedno ističući kako mu je bila čast razgovarati s nekim osobama proteklih dana. Podsjećamo, Konaković se je jučer susreo sa Senadom Šepićem, koji je nedavno istupio iz stranke SDA. 

"Vjerovatno mnoge zanima kako zajedno, možda od iste partije...", rekao je Konaković nakon čega je usljedio gromoglasni aplauz nakon čega je Konaković dodao kako će nastaviti zajedno iz više pravaca.

On je dodao kako se nada da će crvene kartone dobiti oni koji nisu znali na ovoj političkoj sceni voditi narod u BiH, te poželio sreću da oni koji žele dobro BiH dobiju i funkcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije